Denne opskrift på flæskesteg tilberedt i sous vide, hvor
svær og steg tilberedes hver for sig. Tilberedningen i sous vide sikrer, at
stegen bliver ens tilberedt hele vejen igennem, og at al saft og kraft bevares.
Sværen steges sprøde og gyldne i ovnen, og tilsammen får man det mest saftige
og møre kød med de helt rigtige, sprøde svær til julemiddagen. Tilberedningen
er en langsommelig affære, men resultatet er det hele værd.
Tilberedningstid: 7 timer Antal portioner: 6 pers.
# Ingredienser
1,5 kg kamsteg
salt og peber
4-5 laurbærblade
1 spsk smør
* Tilberedning
Flæskesteg:
Skær sværen med fedt af flæskestegen.
Krydr stegen med salt og peber og kom den i en vakuumpose
sammen med laurbærblade og lidt smør.
Vakuumer stegen og sæt den i sous vide vandbad på 59 °C i 6½
time.
Tag stegen ud af posen og brun den i en pande.
Lad den trække tildækket i 15 minutter inden den skæres ud.
Den sky der har samlet sig i posen tilsættes flæskestegssaucen.
Flæskesvær:
Sværen fra kamstegen - evt. suppleret op med ekstra rå svær fra slagteren -
skæres ud i strimler og koges i saltet vand i 20 minutter.
Tag dem op og lad dem dryppe af, og læg dem i en bradepande.
De må ikke ligge oven på hinanden, men bredes pænt ud.
Steg dem i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 200 °C (alm. ovn)
til de er gyldne og sprøde.
Undervejs hældes afsmeltet fedt fra bradepanden.
Lad sværene dryppe af på fedtsugende papir og drys dem med
salt evt. iblandet lidt pulveriserede laurbærblade og nelliker.
Sværene holder sig sprøde i flere dage, hvis de opbevares i
en lufttæt beholder.
De kan varmes op i en lun ovn inden servering.