20 minutters forberedelse, 25 minutters tilberedning.
2 stk perlehønebryst skæres fra skroget.
75-100 g kød fra lårene, afpudses og blendes med lidt salt og ½ pasteuriseret æggehvide.
2 spsk pistacie kerner uden salt, knivhakkede.
125 g basmatiris
1 stort nip safrantråde, lægges i blød i 2 spsk varmt vand og blandes i kogevandet til risene.
ca. 75 g salatdrys, blandet af rosiner, hasselnødder, papaja, ananas, tranebær, pinjekerner. græskarkerner m.m.
Læg brystkødet med skindsiden nedad, og bank det let med en knytnæve.
Rør hakkede pistaciekerner i farsen, der er blendet af lårkødet, og smør den på brystfileterne.
Rul kødet sammen, og bind med bomuldsgarn.
Brun rullerne let i klaret smør i en gryde, tilsæt 2 spsk vand eller vin, og braiser sagte under låg, 20-25 minutter.
Kog risen som angivet på posen i vand tilsat safranvæden.
Tilsæt det blandede salatdrys fem minutter, før risene er færdige.