(2 personer)
# Ingredienser2 søtunger a 500 g
Smør til stegning
Salt, peber
Fint rugmel
2 dl tør hvidvin
2 skalotteløg
125 g smør
Den gule skal af ½ øko-citron
* Tilberedning
Skær hovedet af søtungerne under gællerne og klip halen af.
Skær en trekant løs i kanten, hvor hovedet sad, uden at skære igennem det mørke skind.
Tog fat i den løse trekant og flå skindet af med et raskt ryk.
Skrab undersiden omhyggeligt og rens fisken indvendig.
Klip sidefinnerne af.
Læg et rids langs rygbenet på den flåede side.
Salt og pebr fiskene og vend dem i fint rugmel.
Lad smør bruse op, uden at det branker, og steg fiskene gyldne på begge sider
(5 min på den tykke, mørke side og 3 min på undersiden).
Kog finthakkede skalotteløg og finthakket citronskal i hvidvinen indtil vinen næsten er fordampet.
Tog gryden af varmen og pisk lidt efter lidt smørret i.
Brug til sidst pebermøllen.