Logo

Hyldebærsaft varm og krydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebærsaft varm og krydret 


Smager ligesom gløgg, men er uden alkohol. Har du tendens til lidt hoste, så hjælper hyldebærsaften 

helt fantastisk.

Hylden er en gammel lægeplante, og det menes, at hyldebærblomsterne skulle virke feberstillende, mens de sorte bær hjalp mod forkølelse og influenza.
Sandt er det i hvert fald, at hyldebærrene har et højt indhold af A- og C-vitamin, og at de er supersunde.

Hylden vokser vildt, er næsten umulig at slå ned og passer heldigvis godt til det danske klima. Så hold øje med den og udnyt de gratis glæder i naturen.

Krydret hyldebær (Tid: 10 min.)

# Ingredienser:

1 dl koncentreret hyldebærsaft

2 kanelstænger
2 skiver appelsin
6 nelliker
3 dl kogende vand
Evt. 1 spsk rosiner

*

 

Fremgangsmåde

1. Bring hyldebærsaft, kanel, appelsin, nelliker og vand i kog.
Lad det trække 5 min.

2. Kog op igen og hæld i kopper eller glas.
Kom evt. lidt rosiner i glasset.

 

 

Energi pr. person: 133 kcal. Fordelt på: protein 2%, kulhydrat 95%, fedt 3 %

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.193 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her