Birkes kogt i honning giver disse kager en helt speciel smag. Bedst er måske lavendelhonning, men brug den honning, du synes bedst om.
24 stk. alm. eller 12 stk. jumbocupcakes:
200 g birkes
1 ¼ dl honning
ca. 1 dl vand (0,6 dl)
375 g hvedemel
1 tsk natron
240 g smør ved stuetemperatur
300 g sukker
4 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
1 tsk vaniljeessens
2 ½ dl cremefraiche (eller fløde 13 % eller piskefløde)
flormelis til drys
A. Varm ovnen op til 180°C.
Kog birkes i honning og vand i en lille gryde i ca. 5 minutter, og stil dem til afkøling.
Bland mel og natron, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt den afkølede birkesblanding, og rør godt.
Kom æggeblommerne i en ad gangen.
Pisk grundigt.
Tilsæt vaniljeessens og cremefraiche, og rør godt.
Tilsæt de tørre ingredienser, og rør dejen sammen.
C. Pisk æggehviderne med en god knivspids salt, til de er stive.
Vend dem forsigtigt i dejen.
D. Fordel dejen i enten almindelige eller jumbopapirforme, men fyld dem kun godt halvt op.
Bag kagerne i ca. 15 minutter, eller til de er gyldenbrune på toppen - bagetiden afhænger af formenes størrelse.
Læg et stykke alufolie løst over kagerne, og bag dem i endnu 5-10 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Drys dem med flormelis.