Det er birkes, som får disse kager til at knase så dejligt!
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
1 spsk birkes
1 spsk revet skal fra en usprøjtet citron
Dryp/pynt:
125 g flormelis
4 spsk citronsaft
2 spsk birkes
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør smør, sukker, mel, bagepulver og æg sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat - det tager 2-3 minutter.
Rør vanilje, birkes og citronskal i og bland det godt.
Fordel dejen i papirformene.
Bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav blandingen til at dryppe over:
Sigt flormelis i en skål og rør citronsaft i, til det har samme konsistens som piskefløde.
Rør birkes i og dryp blandingen over kagerne.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Birkescupcakes dryppet med appelsin og citron
Følg basisopskriften. Erstat citronskal med ½ spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin og ½ spsk revet skal fra en usprøjtet citron.
Lav blandingen til at dryppe med af 2 spsk citronsaft og 2 spsk appelsinsaft.
Birkescupcakes med blåbær og lime
Følg basisopskriften. Rør 100 g blåbær i dejen, når den er rørt sammen.
Erstat citronskal med revet skal fra en usprøjtet lime.
Birkescupcakes med tranebær og citron
Følg basisopskriften. Rør 100 g tørrede hakkede tranebær i dejen, når den er rørt sammen.