25 g smør
3 dl skummetmælk
25 g gær
1 spsk sukker
2 tsk groft salt
200 g Cheasy hytteost naturel 3%
150 g fuldkornshvedemel (Ca. 21/2 dl)
Ca. 400 g hvedemel (Ca. 61/2 dl)
Sammenpisket æg til pensling
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med f.eks et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet (måske skal du bruge mere hvedemel, dejen skal slippe fingrene).
Del dejen i 16 stykker og form dem til boller.
Bank bollerne flade (ca. 10 cm i diameter).
Læg dem på 2 plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
Pensl med sammenpiskede æg og bag burgerbollerne midt i ovnen.
Bagetid:
Sæt den første plade med burgerboller ind i en kold ovn.
Indstil på 225ºC og bag i ca. 20 min.
Bag derefter den anden plade i ca. 15 min.
Sluk ovnen og lad bollerne stå ved eftervarmen i ca. 5 min.