Logo

Letrøget consommé af skovsvampe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røget consommé:
1 l. hønsefond
1 l. lys kalvefond
500 g hakket kyllingelår
6 æggehvider
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 løg
1 porre
¼ selleri
2 spsk tomatpuré
100 g tørret skovsvampe
50 g Shitaki
salt
peber
savsmuld
4 stk fjerkræskrog

Kyllinge svampeballotine:
340 g hakket kyllingefilet
75 g foie gras
2 æg
1 dl fløde
salt
peber
muskat
80 g Karl Johan
30 g østershatte
30 g champignon
4 vagtelæg
¼ bdt kørvel
1 majs

Majsstrudel:
2 spsk hønsefars
4 bl. strudel
40 g foie gras-tern
2 spsk hakket kørvel
1 spsk ristet mandeltern

Friteret brunet smør:
40 g smør
1 fed hvidløg
1 bl. gelatine
40 g hvedemel
2 æg
40 g rasp
olie til fritering

Pynt:
Sprødt skind
mandelolie
kørvel
løse majs

Røget consommé:
Kyllingelåret hakkes på kødhakker med de øvrige ingredienser (ikke tomatpuré og fjerkræskrog).
Fjerkræskrogene hakkes groft og ryges, til de er gyldne.
Alt røres sammen og sættes over med kalve- og hønsefond og koges op.
Småsimrer herefter i ca. 45 – 60 min. og sigtes gennem etamin. Reduceres yderligere 15 min. og sigtes igen gennem ultrafint plastiknet og smages til.

Kyllinge/svampeballotine:
Kyllingekødet og foie grasen køres sejt på robot med salt.
Æggene tilsættes et efter et, og herefter fløden.
Farsen køres glat, smages til og passeres. Karl Johan, østershatte og champignon skæres i grove stykker og steges ved hård varme.
Krydres og afdryppes i sigte.
Disse vendes i farsen sammen med majs og hakkede urter.
Det formes som en pølse og pocheres til 68ºC og afkøles.
Skæres som en træstamme.

Majsstrudel:
Alle ingredienserne røres sammen og kommes i en sprøjtepose.
Kommes på strudelpladen og rulles som en lang, tynd pind.
Steges på hed pande.

Friteret brunet smør:
Smørret brunes i gryde, afkøles og vallen hældes fra.
Det vendes med den udblødte husblas, hvidløg og afkøles.
Der laves kugler, de paneres og friteres.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her