1 liter yoghurt naturel
300 gram agurk
150 gram renset gulerod
2-3 fed knust hvidløg
2 ½ spsk (jomfru)olivenolie
1 - 2 tsk lys vineddike
2 tsk korianderfrø
frisk dild
purløg
salt og peber
Hæld 1 liter yoghurt naturel et kaffefilter.
Lad yoghurten dryppe af 5-6 timer.
Hvis der er varme i køkkenet, så lad afdrypningen foregå i køleskabet. Afdryppet yoghurt kan opbevares tildækket i køleskabet.
Rør knust hvidløg sammen med olivenolie, eddike, salt og peber.
Knus korianderfrø ret fint og rør dem i.
Lad olieblandingen trække ca. 30 minutter.
Rør olieblandingen i den afdryppede yoghurt og lad yoghurten trække et par timer.
Halver agurken og skrab kernerne ud.
Riv agurken og renset gulerod groft. Rør dem i yoghurten.
Rør friskklippet dild i.
Sæt igen yoghurten tildækket i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rør yoghurten sammen og smag til med salt og peber.
Server salaten i portioner eller i en stor skål.
Drys med en blanding af fintklippet dild og purløg.