Spis noget godt i aften
600 g rødspættefileter
æbleeddike
havsalt og friskkværnet peber
2 spsk olivenolie
450 g dybfrossen grønsagsblanding
100 g rejer
1 dl mælk
½ dl hvidvin
2 spsk rasp
20 g smør
600 g kartofler
*
A. Skyl fiskene, halver dem på langs, krydr med eddike, salt og peber og rul stykkerne sammen.
Hold dem fast med tandstikker.
B. Pensl en stor gratinform med olie.
Læg den uoptøede grønsagsblanding og fiskerullerne i formen.
Drys rejer over.
C. Bland mælk og hvidvin, krydr med salt og peber og hæld det over.
D. Drys rasp over og læg små klatter smør på.
Bag den i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 min.
E. Kog kartoflerne med skræl i saltet vand i 20 min. og server dem til rødspættegratinen.
Grønsager er en vigtig del at diabeteskosten. De friske grønsager indeholder ved rigtig opbevaring og tilberedning flere vitaminer end de frosne grønsager. Som variation eller en hurtig løsning er de frosne grønsager klart en mulighed.
Pr portion 2003/478. kJ/kcal. 37 g protein. 16 g fedt. 36 g kulhydrat. 6 g fibre