125 g flormel
¾ dl vand
½ spsk eddike
125 g smør eller margarine
Melet sigtes og æltes hurtigt med det kolde vand og eddiken.
Dejen æltes til den er smidig og let, hvorefter den stilles til hvile ca. 15 minutter på et køligt sted.
Derefter udrulles dejen i en firkant.
Fedtstoffet fordeles nu i små stykker på ⅔ del af dejen, der sammenlægges i 3 lag, således at den del, der er uden smør- eller margarinestykker, lægges først.
Dejen udrulles og sammenlægges på samme måde 2 gange, hvorefter den stilles til hvile i ca 20 minutter på et køligt sted.
Denne udrulning gentages nu 2-3 gange.
Hver gang dejen udrulles begyndes fra den modsatte side, da hævningen ellers ikke vil foregå ensartet.
Efter sidste udrulning må dejen hvile 20 minutter.
Dejen udrulles i en firkant på ca. 1 cm.’s tykkelse, ligger ca 15 min inden dejen udstikkes.
Dejen udstikkes med en kolonneform eller glas i halvmåner eller skæres med en kniv i firkanter.
Stilles ganske tæt sammen på en plade, e vil da ikke miste formen under bagningen.
Pensles med æg.