Kalkun er magert kød med en meget fyldig smag. Disse
grillede schnitzler med et stænk af citrus smager godt på alle årstider.
• Kalkunbryst er næsten helt frit for fedt • Kalkunkød er
rigt på B-vitamin.
Forberedelse 10 min. + 30 min. marinering. Tilberedning 10
min. 6 Portioner
# Råvarer til Marinerede kalkunschnitzler:
6 schnitzler af kalkunbryst
(ca. 170 g/portion)
MARINADE:
½ dl friskpresset citronsaft
½ dl friskpresset limesaft
½ dl honning
2 fed hvidløg, fint hakkede
1 spsk oregano
1 tsk timian
1 tsk rosmarin
1 tsk sort peber
½ tsk cayennepeber
* Fremgangsmåde:
1 Bland citronsaft, limesaft, honning, hvidløg, oregano,
timian, rosmarin, sort peber og cayennepeber godt i en skål.
Tag ½ dl af marinaden fra.
Læg kalkunschnitzlerne i skålen, og vend dem i marinaden.
Dæk med plastfolie, og mariner i køleskabet i 30 minutter.
2 Varm grillen op til middelvarme, og læg kalkunen på
risten.
Gem marinaden.
3 Sæt risten i ovnen ca. 10 cm fra varmen.
Vend schnitzlerne en gang, og pensl med marinaden.
Grill dem i alt ca. 10 min., eller til kødet ikke længere er
rosa.
Anret de nygrillede schnitzler på et fad, og server straks.
Kasser resten af marinaden.
(
Tips & råd
Det er meget økonomisk at købe et helt stykke kalkunbryst.
Det holder sig i køleskabet ca. 3 dage og i fryseren ca. 6
mdr.
Hvis du selv skal skære schnitzlerne ud, skal du bruge en
meget skarp kniv af god kvalitet. Knivens vægt og det rette greb om håndtaget
har også betydning. Er kødet skåret rigtigt, bliver det mere mørt.
FORBERED: Lav marinaden dagen før den skal bruges, eller lav
hele retten dagen før, og server kalkunen kold på et leje af salat.
PR. PORTION: Kalorier 219 = Kilojoule 916
Kulhydrat 7 g Protein 36 g Fedt 4 g (16%) Fibre 0 g