Logo

Grillstegte lakseskiver

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegte lakseskiver

Grillstegte lakseskiver 


Kan serveres med bagte kartofler, koldt dildsmør eller smeltet smør, og evt. agurkesalat.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 25 min. Trækketid: 2 timer. Ikke fryseegnet

 

4 skiver laks à ca. 150 g

1 lille løg

½ citron

4 spsk olie

groft salt, ½ tsk groftkværnet peber

*

1. Skyl lakseskiverne og tør dem.

Gnid dem med 2 tsk groft salt, lad dem trække i 5 min.

Tør saltet af og læg skiverne i et fad.

 

2. Bland citronsaft med revet løg og peber og hæld marinaden over fisken.

Lad den stå løst tildækket et koldt sted i 2 timer.

 

3. Tør lakseskiverne let, læg dem på en oliepenslet grillrist og steg dem 5-6 min. på hver side (ca. 10 cm fra gløderne).

 

4. Serveres med bagte kartofler, koldt dildsmør eller smeltet smør, og evt. agurkesalat.


Bagte kartofler

Beregn 1 stor eller 2 mindre kartofler pr. person.


Vask og tør kartoflerne grundigt.

Pak dem ind i kraftig alufolie og læg dem ned i den varme grill mellem gløderne.

Vend kartoflerne af og til.

De skal stege ca. 1 time alt afhængigt af størrelsen.

Ved serveringen skærer man et dybt kryds gennem folie og kartoffel.

Klem lidt på kartoflerne fra begge ender, så de åbner sig.

Kom en stor klat kryddersmør i åbningen - eller cremefraiche.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her