Spis noget let i aften se her hvis det også skal være lækkert
350 g oksefilet
2 spsk solsikkeolie
125 g lange ris
havsalt og friskkværnet peber
1 agurk
½ rød, ½ grøn og ½ gul peberfrugt
4 blade friseesalat
4 spsk æbleeddike
4 spsk olivenolie
*
A. Skyl kødet, dup det tørt, skær det i strimler og steg det i solsikkeolie i ca. 5 min. under omrøring.
B. Kog risene i rigeligt saltet vand i 20 min.
Hæld vandet fra og lad risene køle af.
C. Vask agurken, halver den på langs og skær den i skiver.
Vask peberfrugterne, fjern kernerne og skær dem i små tern.
Skyl forsigtigt salatbladene og pluk dem i mundrette stykker.
D. Bland æbleddike, salt, peber og olivenolie til en marinade og bland den grundigt med de øvrige ingredienser.
Ris har brug for meget plads i gryden, da de ved kogning svulmer op til tredobbelt størrelse. Det betyder at 125 g ukogte ris bliver til 375 g kogte.
Pr portion 1735/416 kJ/kcal. 23 g protein. 22 g fedt. 25 g kulhydrat. 3 g fibre