Hvad smager bedre en kølig dag end en rygende varm skål
slippe? Denne cremede broccolisuppe giver desuden masser af energi. Billig mad
• Broccoli har et højt indhold af betakaroten og C-vitamin.
• Kartofler er fedtfrie og indeholder fibre og kulhydrater.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
# Råvarer til Broccoli- og kartoffelsuppe:
1 spsk smør eller margarine
1 stort løg (ca 2½ dl hakket)
2 fed hvidløg (finthakkede)
1 tsk tørret dild
500 g broccoli (kun buketterne)
7½ dl hønsebouillon
4 kartofler (skrællede og i tern: 5 dl)
2½ dl fløde 13%
¼ tsk sort peber
½ tsk salt
2½ dl reven mager ost
*
Fremgangsmåde:
1 Smelt smør i en gryde, og svits de hakkede løg under
omrøring, til de er klare ca. 3 min.
Tilsæt hvidløg og dild, og steg det med ca. 1 min.
2 Læg broccoli og kartofler i gryden, hæld bouillonen på, og
bring det i kog.
Dæmp varmen, og lad det simre delvist dækket med låg, til
grønsagerne er møre ca. 10 min.
3 Kør suppen i foodprocessoren, til den er ensartet i
konsistensen.
Hæld suppen tilbage i gryden.
4 Tilsæt fløde, salt og peber, og varm igennem ca. 5 min.
Rør 2 dl reven ost i, og rør rundt, til den er smeltet.
Hæld suppen op i tallerkener, og drys resten af osten over.
Server straks.
Tips & råd
Supper er gode at gratinere på forskellige måder. Man kan
gratinere med ost alene, med ost og brød eller med butterdej. Brug gerne
ovnfaste portionsskåle. Et festligt alternativ er at dække de fyldte skåle med
butterdej og bage dem i ovnen. Hvis suppen serveres som for- ret, kan du ridse
gæsternes navne i dejen som et anderledes bordkort. Suppen holder sig desuden
varm længe.
De fleste supper kan fryses, men tænk på, at væske udvider
sig ved frostgrader. Vælg derfor frostbokse af plast i stedet for glasskåle.
VARIATION: Prøv at bruge røde kartofler til suppen.
Den får da en smuk farve og en lidt anderledes smag.
PR. PORTION: Kalorier 412 = 1732 Kilojoule
Kulhydrat 33 g Protein 28 g Fedt 18 g (39%) Fibre 8 g