En helt grøn salat ser meget fristende ud og passer til alle
retter, der kræver en salat.
Pluk et lille salathoved i stykker, bland det med en
salatagurk skåret i store terninger og et lille løg i fine snitter.
Drys med karse eller andet kryddergrønt og bland den med
olie-eddike marinade
Intet kan være nemmere.
Det er let at variere salatskålen. Grundstammen, den grønne
salat, kan varieres i det uendelige. Der er hovedsalat, iceberg, wondersalat,
romaine, kinakål og kruset endivie for blot at nævne nogle få. Spinatblade og
feldsalaten må heller ikke mangle, når du blander med sommerens andre
grønsager.
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie
½ dl hvid- eller rødvinseddike
salt og peber fra kværn
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter.
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og
passer til sarte krydderier og krydderurter.