Glimrende som frokostret med grovbrød eller ristet rugbrød
til.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min.
#
200 g kogt okse- eller svinetunge, evt. skinke
50 g ost, fx Emmentaler
2 hårdkogte æg
1 peberfrugt
ca. 10 cm porre
2 spsk kapers
olie-eddike marinade (se nederst)
*
1. Skær kød og ost i strimler.
2. Pil æggene og skær dem i skiver.
3. Tag kernerne ud af peberfrugten, skyl den og skær den i
strimler.
Skær porren i tynde skiver.
4. Skyl salatbladene og ryst vandet godt af.
Læg dem rundt langs kanten i en skål.
Bland kød, ost, peberfrugt og porre og læg det i skålen.
Pynt med æggeskiver.
5. Ryst marinaden og hæld den over salaten.
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie
½ dl hvid- eller rødvinseddike
salt og peber fra kværn
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter.
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og
passer til sarte krydderier og krydderurter.