Logo

Salat med tunge eller kogt skinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat med tunge eller kogt skinke

 

Glimrende som frokostret med grovbrød eller ristet rugbrød til.

Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min.

#

200 g kogt okse- eller svinetunge, evt. skinke

50 g ost, fx Emmentaler

2 hårdkogte æg

1 peberfrugt

ca. 10 cm porre

2 spsk kapers

olie-eddike marinade (se nederst)

*

1. Skær kød og ost i strimler.

2. Pil æggene og skær dem i skiver.

3. Tag kernerne ud af peberfrugten, skyl den og skær den i strimler.

Skær porren i tynde skiver.

4. Skyl salatbladene og ryst vandet godt af.

Læg dem rundt langs kanten i en skål.

Bland kød, ost, peberfrugt og porre og læg det i skålen.

Pynt med æggeskiver.

5. Ryst marinaden og hæld den over salaten.

 

Olie-eddikemarinade

1½ dl olie

½ dl hvid- eller rødvinseddike

salt og peber fra kværn

 

Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes krydderurter.

 

Citronmarinade

Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.

Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her