Her afsløres hemmeligheden om den berømte kage fra Hotel
Sacher i Wien. Med smag af chokolade, abrikosmarmelade og cognac. Anvend
chokolade med mindst 52% kakao.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1 time og 20 min. 16
stykker.
# Råvarer til Sachertærte som i Wien
150 g mørk blokchokolade
150 g blødt smør
1½ dl slikker
2 spsk vaniljesukker
7 æg
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
ABRIKOSCREME:
150 g abrikosmarmelade
2 spsk cognac
CHOKOLADEOVERTRÆK:
2½ dl sukker
150 g mørk blokchokolade
*
Fremgangsmåde:
1 Hak chokoladen groft og smelt den i vandbad.
Rør smørret sammen med 1 dl sukker og vaniljesukker til en
luftig masse.
2 Del æggene i blommer og hvider.
Rør den smeltede chokolade og blommerne i smørmassen lidt ad
gangen.
Pisk æggehviderne til fast skum.
Bland det resterende sukker i æggehviderne lidt ad gangen.
Vend æggehviderne i chokoladeblandingen.
Bland melet med bagepulveret. Sigt det i.
3 Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en 26 cm form med smør og pudr den med lidt mel.
Hæld dejen i og glat overfladen.
Stil formen i ovnen og bag 55-60 min.
Lad ovnlågen være åben nogle cm de første 15 min.
Lad kagen blive kold.
Bland abrikosfyldet. se Tips & råd.
4 Flæk kagen og pensl abrikosfyldet på.
Læg kagen sammen.
Bland sukker, lidt vand og chokolade i en gryde.
Giv det et opkog og lad det svale noget af.
Hæld eller pensl chokoladen over kagen.
Tips & råd
Fyld: varm forsigtigt marmeladen op og passér den derefter
gennem en si.
Bland cognac i og rør fyldet jævnt.
Pensl abrikosblandingen på den ene halve afsvalede kage.
Læg de 2 bunde sammen og pensl chokoladen over.
PR. STK.: Energi: Kcal 348 = kJ 1461
Kulhydrat 46 g Protein 5 g Fedt 16 g (41 %) Fibre 1 g