5/8 dl smør
1/16 dl sukker
2 ½ dl tør hvidvin
peber
5 dl revet schweizerost
paprika
6 middelstore løg hakkede
1/8 dl hvedemel
9 ½ dl kødbouillon
6 skiver tørt franskbrød
1 3/16 dl revet parmesanos
I en stor gryde smeltes smørret oven middel varme. Tilsæt løg og sukker.
Læg låg på og rør jævnligt i 30 min. eller indtil løgene er bløde, men ikke farvede.
Tag låget af, og skru lidt op for varmen.
Rør regelmæssigt indtil løgene er karamelfarvede – ca. 10-15 min.
Lad ikke løgene brænde på!
Tilsæt hvedemel indtil blandingen er passende tyk. Tilsæt gradvis vin.
Opvarm under omrøring indtil blandingen koger og fortykkes.
Tilsæt kødbouillonen og peber. Bring nu suppen i kog, og skru ned på lav varme.
Tildæk suppen og lad den simre i 15 min.
Hæld suppen i 6 ovnfaste skåle, og læg et stykke brød på ovenpå hver.
Hæld en blanding af parmesanost, schweizerost og paprika på.
Sæt skålene i ovnen, og lad dem stå indtil osten er smeltet og bobler.