Hjemmerørt sommersalat serveret på et nybagt stykke rugbrød
må være en af vores absolutte frokostfavoritter. Se her, hvordan du laver den
allerbedste.
Til 6 stykker smørrebrød
#
Rygeostcreme:
175 g rygeost 5%
1 dl cremefraiche 38%
½ dl mayonnaise
havsalt og friskkværnet peber
Anretning:
1 agurk
1 spsk olie
1 lille bundt radiser med top
1 lille bundt purløg
1 håndfuld dildkviste
lidt havsalt
6 skiver rugbrød
*
RYGEOSTCREME: Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem
grundigt sammen til en ensartet konsistens med et piskeris eller elpisker.
Smag til med salt og peber, og kom evt. cremen i en
sprøjtepose.
Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister.
Skær agurken midt over med et meget, skråt snit, så du får
lange ovale, skiver, når du kører skærefladen på, et mandolinjern.
Skær 3-5 tynde skiver agurk pr. smørrebrød, vend agurkeskiverne
med lidt salt og olie, og lad dem trække i 5 minutter.
Skær radiserne på langs i tynde skiver på mandolinjernet,
kom dem kort i iskoldt vand, og slyng dem i en salat- slynge.
Kom skiftevis klatter af rygeostcreme, agurkeskiver og
radiser på de ristede rugbrødsskiver.
Drys til sidst med masser af fintsnittet purløg og dild
kviste.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin