Logo

Æg med sennepssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æg med sennepssauce


Hårdkogte æg i en krydret sennepssauce hører til delikatesserne blandt mormors favoritopskrifter. Det er god og billig mad • Vælg helst æg fra fritgående høns. Og husk, at æggene skal koges helt hårde, for at ødelægge eventuelle salmonellabakterier.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Æg med sennepssauce:

8 æg

40 g smør

½ dl hvedemel

1¼ dl grønsags- eller hønsebouillon

2 syltede agurker

1¼ dl mælk

1½ dl kaffefløde

1 spsk dijonsennep

½ tsk salt

⅛ tsk hvid peber

¼ tsk reven økologisk citronskal

1 spsk friskpresset citronsaft

4 små dildkviste

*

 

Fremgangsmåde:

1 Smelt fedtstoffet i en gryde. Rør melet i og brun det let.

Spæd gradvis med bouillonen.

Bring saucen i kog under omrøring til den er glat og blank.

Lad saucen simre under låg ca. 10 min. ved svag varme.

 

2 Kog æggene hårde, ca. 9 min.

Hæld vandet fra og spul dem i koldt vand.

Pak æggene ind i et håndklæde, så de holder sig varme.

Lad agurkerne dryppe af og hak dem fint.

 

3 Rør mælk, fløde, sennep og agurk i saucen.

Den skal varmes igennem uden at koge.

Smag til med salt, peber, citronskal og -saft.

Hæld lidt af saucen på tallerkener.

Hæld resten af saucen i en sauceskål.

 

4 Pil æggene, del dem på langs og læg dem ovenpå saucen.

Garner med dildkviste.

 

Tips & råd


Æg med sennepssauce 

Sennep laver man af stødte sennepskorn, eddike, salt, sukker og forskellige krydderier

(fx sar, dild, estragon, kardemomme, koriander, peberrod, paprika, peber og kanel) samt vand. Mange sennepssorter er smagt til med ekstrakt af citrusfrugter eller hvidløg.

 

Afhængig af opskrift og fremstillingsteknik kan man få milde, grovkornede og søde sorter

(fx fransk sennep, se billede). Men man kan også fremstille stærke og meget hede sennepssorter (fx dijonsennep) eller engelsk sennep af typen Colman's.

 

Variation:

Urtesauce: kom ca. 2 spsk finthakkede, friske eller frosne krydderurter i den færdige sauce.

Kaperssauce: kom 2-3 spsk afdryppede kapers i saucen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 330 = kJ 1386

Kulhydrat 6 g Protein 18 g Fedt 26 g (71 %) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her