10 skalotteløg
2 fed hvidløg
olivenolie
500- 750 g skorzonerrødder
1 l bouillon fx. grønsags eller kyllinge
saft af 1 citron
salt, peber og muskat
1-2 dl piskefløde
¾ pakke skivet bacon
en dusk bladpersille
godt brød
Pil skalotte- og hvidløg.
Rens og skræl skorzonerrødderne og skær dem i bidder på 2 cm
olivenolie varmes i stor gryde
tilsæt løg og hvidløg og omrør til løgene er klare
overhæld løgene med bouillon
smag til med salt (husk bouillon er salt!), peber og muskat
kom skorzonerrødderne i suppevandet
lad det hele koge behersket i ca ti minutter
varm imens en stegepande op
klip baconskiverne i små stykker og sprødsteg baconstykkerne
hak persillen
blend suppen grundigt og rør piskefløde i
serveres med bacontern, persille og godt brød