Sødkartofler og blomkål bliver til en smukt orangefarvet
gryde. Server den som hovedret sammen med ris, yoghurt og chutney. Vegetarisk •
Sødkartofler indeholder betakarotin • Blomkål er lækkert og praktisk taget
fedtfrit.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35-40 min. 4 Portioner
# Råvarer til Grønsager på indisk vis
25 g smør eller margarine
(hvoraf 4 tsk klaret fedtstof anvendes)
1 stort løg (125 g)
2 fed hvidløg
1 tsk chilipasta
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spids kommen
2 tsk stødt gurkemeje
500 g søde kartofler
300 g blomkål
1 dåse (425 g) knuste tomater
3½-4 dl grønsags bouillon
1¼ dl mager yoghurt naturel
* Fremgangsmåde:
1 Smelt fedtstoffet og skum fedtstoffet fra, dvs. uden
mælkefasen, som synker til bunds.
2 Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget.
Opvarm fedtstoffet i en tykbundet gryde ved jævn varme og
steg løg og hvidløg møre under omrøring, ca. 6 min.
3 Tilsæt chilipasta, koriander, spidskommen og gurkemeje og
lad det stege med 1 min.
Rør hele tiden.
4 Skræl sødkartoflerne og skær dem i 3 cm store tern.
Rens blomkålen og del den i buketter.
Læg kartofler og blomkålsbuketter i gryden og tilsæt tomater
og bouillon.
Bring det i kog under omrøring.
Skru ned og lad det simre til grønsagerne er møre, 25-30
min.
5 Server gryden med en skefuld yoghurt og løse ris.
Tips & råd
Man anvender ofte klaret fedtstof, fx Ghee, i det indiske
køkken når man bruner ingredienserne til en karryret. Klaret fedt kan opvarmes
til højere temperaturer uden at branke.
Klaret smør eller margarine får man når man smelter
fedtstoffet og skiller mælkefasen fra som findes i begge typer af fedtstof. Det
klarede fedtstof er meget følsomt overfor luft og varme, det harskner let. Det
må derfor aldrig opbevares ved stuetemperatur, men skal enten afkøles hurtigt
og opbevares koldt (frossent) eller kasseres.
Mikroovn: Læg kartofler og blomkål i hver sin tykke
plastpose, bind dem til og kog grønsagerne i mikroovnen på fuld effekt i 5 min.
Fortsæt derefter fra trin 3 men mindsk kogetiden til 10-15 min, eller til
grønsagerne er møre.
PR. PORTION: Energi: Kcal 154 = kJ 646
Kulhydrat 19 g Protein 6 g Fedt 6 g (35%) Fibre 6 g