Logo

Grønsager på indisk vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsager på indisk vis

 

Sødkartofler og blomkål bliver til en smukt orangefarvet gryde. Server den som hovedret sammen med ris, yoghurt og chutney. Vegetarisk • Sødkartofler indeholder betakarotin • Blomkål er lækkert og praktisk taget fedtfrit.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 35-40 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Grønsager på indisk vis

25 g smør eller margarine

(hvoraf 4 tsk klaret fedtstof anvendes)

1 stort løg (125 g)

2 fed hvidløg

1 tsk chilipasta

2 tsk stødt koriander

2 tsk stødt spids kommen

2 tsk stødt gurkemeje

500 g søde kartofler

300 g blomkål

1 dåse (425 g) knuste tomater

3½-4 dl grønsags bouillon

1¼ dl mager yoghurt naturel

 

* Fremgangsmåde:

1 Smelt fedtstoffet og skum fedtstoffet fra, dvs. uden mælkefasen, som synker til bunds.

 

2 Pil og hak løget. Pil og pres hvidløget.

Opvarm fedtstoffet i en tykbundet gryde ved jævn varme og steg løg og hvidløg møre under omrøring, ca. 6 min.

 

3 Tilsæt chilipasta, koriander, spidskommen og gurkemeje og lad det stege med 1 min.

Rør hele tiden.

 

4 Skræl sødkartoflerne og skær dem i 3 cm store tern.

Rens blomkålen og del den i buketter.

Læg kartofler og blomkålsbuketter i gryden og tilsæt tomater og bouillon.

Bring det i kog under omrøring.

Skru ned og lad det simre til grønsagerne er møre, 25-30 min.

 

5 Server gryden med en skefuld yoghurt og løse ris.

 

Tips & råd


Grønsager på indisk vis 

Man anvender ofte klaret fedtstof, fx Ghee, i det indiske køkken når man bruner ingredienserne til en karryret. Klaret fedt kan opvarmes til højere temperaturer uden at branke.

Klaret smør eller margarine får man når man smelter fedtstoffet og skiller mælkefasen fra som findes i begge typer af fedtstof. Det klarede fedtstof er meget følsomt overfor luft og varme, det harskner let. Det må derfor aldrig opbevares ved stuetemperatur, men skal enten afkøles hurtigt og opbevares koldt (frossent) eller kasseres.

 

Mikroovn: Læg kartofler og blomkål i hver sin tykke plastpose, bind dem til og kog grønsagerne i mikroovnen på fuld effekt i 5 min. Fortsæt derefter fra trin 3 men mindsk kogetiden til 10-15 min, eller til grønsagerne er møre.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 154 = kJ 646

Kulhydrat 19 g Protein 6 g Fedt 6 g (35%) Fibre 6 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her