De smukke farver og den milde smag i de første spæde grønsager fra haven kommer rigtig til deres ret, når de som her dampes i deres egen saft med friske krydderurter, lidt vand og en smule smør. »Kunsten« er at få grønsagerne møre, samtidig med at vandet er kogt væk.
1 kg nye grønsager i grove stykker, fx gulerod, majroer, forårsløg og ny kål
10 stilke krydderurter
200 g rensede spinatblade
15 g smør
Citronsaft
Læg grønsagerne og rigeligt med friske krydderurter som estragon, kørvel, persille eller purløg i en stor pande eller gryde.
Drys med salt og peber.
Kom en anelse vand og evt. lidt citronsaft ved.
Læg et tykt lag spinat over, og kog så vandet væk for fuld damp.
Vend grønsagerne over på et fad, så de dampede grønsager ligger på et grønt leje.
Server dem som tilbehør eller som forret til en let sommermenu.
Tips: I stedet for spinat kan anvendes salatblade eller blot toppene fra fx majroer eller rødbeder.