Logo

Blomkålsgratin med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålsgratin med rejer


Blomkålsgratin kan laves på mange måder. Her laves retten med rejer og en lille smule karry. Server gerne retten med flutes og lækker salat. Dejlig nem hverdagsmad. 


1 stort blomkål

salt og hvid peber

smør eller margarine

3 spsk hvedemel

1 dl fløde

1 tsk karry

3 hårdkogte æg

150 g pillede rejer - friske, dybfrosne eller fra glas

klippet dild

Tilbehør: flute, salat


*

Rens blomkålen, skær lidt af stokken og stil den i vand nogle timer, ­gerne til næste dag.

Kog blomkålen halvmør i letsaltet vand og lad den dryppe godt af, inden den anbringes på smurt, ildfast fad.

Bag 1½ spsk smør eller margarine af med hvedemelet og spæd med ca 2 dl af blomkålskogevandet samt fløde.

Lad saucen koge i 5 minutter og smag til med salt og peber.

Tilsæt karry, hakkede hårdkogte æg og rejer og hæld saucen over blomkålen.

Dryp med lidt smeltet fedtstof og gratiner retten 15-20 minutter ved 225°C.

Drys ved serveringen med finklippet dild og server flute og salat til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.635 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her