½ kg magert kogeflæsk
1 bakke suppeurter
5 dl bouillon eller vand
½ dl eddike
1-2 laurbærblade
2 kviste timian
1 tsk salt
5 hele peberkorn
2 æggehvider
8 blade husblas
Gør suppeurterne i stand, skyl dem og skær dem i mindre stykker.
Skær flæsket i skiver og læg dem i en gryde sammenmed suppeurterne.
Hæld letsaltet vand og eddike ved.
Bring vandet i kog, skum omhyggeligt, tilsæt laurbærblade, timian, salt
og hele peberkorn og lad flæsket koge for svag varme og under låg, til
det er mørt, dvs. ca 30 min.
Lad flæsket køle af i suppen.
Derefter tages både flæsk og suppeurter op.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 min.
Pisk æggehviderne i suppen. Derefter røres den udblødte husblas i, og
suppen bringes i kog, meget langsomt og under energisk omrøring eller
piskning.
Lad den koge for allersvageste varme og uden omrøring i ca 15 min og si
den så gennem et klæde eller ligende.
Så skulle den være flot klar.
Hæld lidt suppe i et fad, lad den stivne og læg nogle skiver suppeurter i
et pænt mønster over den stivnede gelé.
Derover hældes et nyt tyndt lag suppe.
Når det er stivnet, fordel flæskeskiverne over geleen, og resten af
suppen hældes over, eller i hvert fald så meget, som der nu kan være i
fadet.
Lad det syltede flæsk stå køligt natten over, før det spises.
Lige før serveringen dyppes fadet et øjeblik i temmlig varmt vand, så er
det ikke spor svært at vende indholdet ud på et fad.