½ kg oksesmåkød, ikke for magert
4 løg
4 laurbærblade
1 ½ kg store kartofler
salt og peber
150 g kogt, røget skinke purløg
smør
syltede agurker
Kødet gnides godt med salt og peber og trækker 10 min.
Dækkes med vand og koger op. Skum suppen.
Løgene kommes ved, og retten koger en halv time.
Kartofler i store stykker tilsættes sammen med laurbærbladene, og retten simrer ved jævn varme i 40 45 min.
Når kartoflerne er kommet i gryden, skal du muligvis tilsætte mere vand.
Vandet skal stå godt over kartoflerne.
Rør undervejs og kom helt ned i bunden.
Tilsæt evt. mere vand under kogning, hvis du synes, den tykner for meget for dig.
Drysses med kogt skinke i tern og får et klip purløg henover.
Serveres med iskoldt smør, syltede agurker og masser af groft brød.
Skipperlabskovs smager ekstra godt, hvis man smager den til med lidt sennepsmel. Sennepsmel kan du lave selv ved at blende nogle sennepskorn, og dem kan du få på apoteket eller hos materialisten. Man kan også bruge en spsk god fiskesennep.
Labskovs er velegnet til at blive lavet dagen i forvejen, sætte på køl, og varme op på 2. dagen. Spæd evt. op med lidt vand, når du sætter labskovsen på varmen.