Kogetid i trykkoger: 10 min.
# Ingredienser
8 store hvidkålsblade
2 tsk salt pr. l vand
salt, peber
1 bdt hakket persille
Fyld:
300 g hakket kalv og flæsk
1 revet løg
1 skive selleri, groftreven
2 gulerødder, groftrevne
3 spsk rasp
1 æg
Sauce:
3 spsk smør eller margarine
½ dl vand
500 g flåede, hakkede tomater
1 hakket løg
1 spsk frisk, hakket basilikum
2 spsk hvedemel
* Tilberedning
Skold kålbladene i letsaltet vand, så er de nemmere at »pakke« om farsen.
Bland det hakkede kød med grønsagerne, raspen og ægget.
Krydr med salt og peber og bland den hakkede persille i.
Læg en portion fars på hvert kålblad.
Rul det sammen om farsen og bind omkring med bomuldsgarn.
Lad fedtstoffet blive gyldent i trykkogeren.
Brun kålrouletterne heri.
Hæld vand, tomater, løg og basilikum ved og læg låg på gryden.
Bring den på tryk.
Lad rouletterne koge i 10 min.
Jævn tomatsaucen med melet udrørt i koldt vand.
Smag til og server retten i et halvdybt fad.
Løse ris eller kogte kartofler er godt tilbehør.