100 g hjemmelavet chai-blanding (ca.) passer til 8 kopper:
8 spsk stærk sort Assam-te
2 tsk ingefær (knust eller stødt)
2 tsk kanel (knust eller stødt)
2 tsk kardemomme (knust eller stødt)
15-20 knuste peberkorn
6 knuste nelliker
Sådan tilbereder du een (1) stor kop chai latte:
Hæld 1,1 dl kogende vand, fx fra en elkedel, over i en gryde.
Ryst chaiblandingen meget grundigt og tilsæt dernæst en stor spsk chai-blanding med fuld top, til vandet og lad det koge op én gang, mens du pisker lidt i det.
Tilsæt dernæst 1 dl øko mælk og lad det koge op igen én enkelt gang og pas på, det ikke koger over.
Kom cirka 1-2 tsk øko sukker i og rør til det er opløst (kan doseres efter smag).
Hæld det igennem en finmasket si og server det dampende varmt med een sprød økologisk småkage til.
(Assam-te er den bedste til chai, men du kan også blande med andre typer sort te).
--