Logo

Blomkålsgratin med karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forbavsende, hvor raffineret blomkål, kartofler og kogt skinke pludselig virker, når man bringer lidt karry med ind i spillet. Lækker og nem hverdagsmad med skinke.

Forbavsende, hvor raffineret blomkål, kartofler og kogt skinke pludselig virker, når man bringer lidt karry med ind i spillet

 

1 lille blomkål (ca. 1 kg)

1 stor kartoffel (ca. 200 g)

5 spsk mælk

½ tsk salt

2 spsk smør

2 spsk hvedemel

1½ spsk mild karry

3 dl mælk

2 dl hønsebouillon

salt og peber

1 spsk citronsaft

150 g kogt skinke

100 g ærter, dybfrosne

et gratinfad (25 x 15 cm)

*

*

A. Blomkål skylles, gøres i stand og deles i buketter.

Kartoflen skrælles, skylles og skæres i ca. 1½ cm store terninger.

Blomkål og kartofler hældes i en gryde, og der hældes vand ved, så det kun lige dækker.

Mælk (5 spsk) og salt hældes i kogevandet.

Det hele bringes i kog og koger i ca. 5-8 minutter.

Vandet hældes fra.

B. Smør smeltes i en lille kasserolle.

Hvedemel drysses over og svitses ved mellemvarme i 2-3 minutter.

Karry svitses med et øjeblik.

Lav en opbagning med 3 dl mælk og 2 dl hønsebouillon og rør det hele glat.

Saucen koges ved svag varme i 5 minutter under stadig omrøring.

Smag til med salt, peber og 1 spsk citronsaft. Saucen stilles til side.

C. Skinke skæres i grove terninger.

Et gratinfad smøres.

Skinke, kartofler, blomkål og ærter blandes og hældes i formen.

Hæld karrysaucen over og gratiner retten i 20-25 minutter i den forvarmede ovn ved 175°C /varmluft 160°C.

Pr. portion: 16 g protein, 11 g fedt, 20 g kulh. = 243 kcal (1020 kj)

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.480 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her