1 kg store upillede rejer
1 spsk olie
1 ½ l vand
1 ½ tsk bordsalt
2 stilke citrongræs
4 kviste frisk citronmelisse
2 friske chilipebre
1 spsk fishsauce
2 spsk citronsaft
Pynt:
2 spsk frisk koriander
4 forårsløg
A. Pil rejerne og skyl skallerne.
Varm olie i en gryde og steg skallerne til de bliver lyserøde.
Tilsæt vand, salt, citrongræs, citronmelisse og hele chilier.
Bring det i kog og lad det simre i 20 min. med låg på.
B. Si suppen og bring den atter i kog.
Tilsæt rejerne og lad dem simre med i 3-4 min.
Tilsæt fishsauce og citronsaft efter smag.
Suppen skal have en udtalt syrlig smag, så tilstræb dette med citronsaften.
C. Suppen serveres i suppetallerkener med koriander og hakkede forårsløg som pynt.
Tips: Man kan fint drikke øl til suppe, bare der er øl nok.