Logo

Tom yam suppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tom yam suppe

 

1 kg store upillede rejer
1 spsk olie
1 ½ l vand
1 ½ tsk bordsalt
2 stilke citrongræs
4 kviste frisk citronmelisse
2 friske chilipebre
1 spsk fishsauce
2 spsk citronsaft

Pynt:
2 spsk frisk koriander
4 forårsløg

A. Pil rejerne og skyl skallerne.

Varm olie i en gryde og steg skallerne til de bliver lyserøde.

Tilsæt vand, salt, citrongræs, citronmelisse og hele chilier.

Bring det i kog og lad det simre i 20 min. med låg på.

B. Si suppen og bring den atter i kog.

Tilsæt rejerne og lad dem simre med i 3-4 min.

Tilsæt fishsauce og citronsaft efter smag.

Suppen skal have en udtalt syrlig smag, så tilstræb dette med citronsaften.

C. Suppen serveres i suppetallerkener med koriander og hakkede forårsløg som pynt.

 

Tips: Man kan fint drikke øl til suppe, bare der er øl nok.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.632 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her