Ingefærcreme:
2 dl Cheasy fraiche 9%
2 spsk finthakket syltet ingefær i sukkerlage
1 tsk lage fra de syltede ingefær
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g wokstrimler af okseklump
1 ½ liter grønsagsbouillon
2 spsk japansk sojasauce
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
225 g champignoner i skiver
200 g haricots verts i mindre stykker
1 mild rød chilipeber i tynde ringe
2 porrer i korte, tynde strimler (ca. 200 g)
Tilbehør: 240 g ristet flutes
Server efter suppen, 350 g frugt, fx æbler og dadler - så har I et helt aftensmåltid
Ingefærcreme: Vend Cheasy Fraiche sammen med de øvrige ingredienser.
Stil ingefærcremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Skær wokstrimlerne i mundrette stykker.
Bring bouillon, sojasauce, salt og peber i kog i en gryde.
Tilsæt wokstrimler og kog dem ved svag varme i ca. 1 min.
Tilsæt champignoner, bønner og chili.
Bring atter suppen i kog og kog den i ca. 1 min.
Kom tilsidst porrer i suppen og server den straks sammen med ingefærcreme og ristet brød.
Tips: Ønskes en mildere suppe, så anvend rød peberfrugt i stedet for chili.
Friske grønne bønner kan erstattes med frosne optøede.
Hvis man lægger låg på en ret med friske bønner, så bliver de misfarvede og triste at se på. Og det gælder alle grønne grønsager.
Ikke fryseegnet