Logo

Saltbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 l. lunkent vand
200 g solsikkekerner
1 tsk honning
2 spk. havsalt
600 g rugmel
600 g grahamsmel
300 g sigtet hvedemel
2 spk. fennikel evt. brændenælde eller anis

 
Vandet hældes ud i et stort lerfad.
Honning og salt udrøres.
Tilsæt derefter korn og al melet og de ønskede krydderier.
Dejen æltes godt igennem (den er tung).
2 bageforme smøres godt med vitaquell margarine og dejen kommes i, formet som brød. Sættes til hævning – 12 til 15 timer – omvundet godt med viskestykker et sted hvor der er lunt, helst 30ºC.
Efter den lange hævning bages brødene i 3–4 timer ved ca. 125–150ºC.
Tildæk formene med bagepapir eller låg.
Vent til dagen efter med at skære i brødet, så får du de pæneste skiver.
 

Tips: Ved saltbrød hævemetoden er det vigtigt, at melet er af biodynamisk (eller økologisk) kvalitet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.488 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her