2 kg små nye kartofler med skræl.
150 g groft salt
Skrub kartoflerne og skyl dem. Kom dem i en gryde sammen med saltet og dæk med vand. Kog kartoflerne uden låg ved god varme, til alt vandet er fordampet, og kartoflerne er møre. Afkøl kartoflerne.
Pesto med kapers og ansjoser
Denne dip ligner lidt en pesto, men smager af meget mere, fordi vi har brugt kapers og ansjosfileter i stedet for den traditionelle parmesanost og pinjekerner.
2 fed hvidløg.
4 spsk kapers.
2 ansjosfileter.
1 dl krydderurter fx. persille og basilikum
1 dl olivenolie
Knus og hak hvidløget. Skær ansjosfileten i mindre stykker og blend alle ingredienserne sammen til en tyk sauce. Smag eventuelt til med citronsaft.
Mayonnaise med hvidløg og sennep
Vær opmærksom på, at alle ingredienser bør have samme temperatur, for at mayonnaisen skal lykkes.
2 pasteuriserede æggeblommer
lidt groft salt.
1 tsk dijonsennep
3 dl olie
2 fed knust hakket hvidløg
peber
Pisk æggeblomme sammen med salt og sennep. Tilsæt olien, mens der piskes først dråbevis, til mayonnaisen bliver tyk. Derefter i en tynd, jævn stråle. Tilsæt hvidløg og smag til med friskkværnet peber.
--