Logo

Pastis cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pastis cupcakes

Pastis er en anislikør, der blandet med vand er en yderst populær aperitif i Sydfrankrig. Alle mærker kan bruges. Resultatet er overraskende og specielt - en dej med en fin anisaroma dækket med cremet, anisdultende smørcreme.

 

18 cupcakes:

200 g hvedemel

2 tsk bagepulver

180 g smør ved stuetemperatur

150 g sukker

3 æg

4 spsk pastis

 

Anissmørcreme:

240 g smør ved stuetemperatur, skåret i små stykker

250 g flormelis

2 spsk pastis (eller anissirup eller lakridsessens efter behag)

lakridssnører, lakridsslik eller sort skriveglasur til pynt

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

Rør melblandingen i skiftevis med pastis.

 

C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Smørcreme: Pisk smørret med sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er lyst og luftigt.

Kom pastis i, og fortsæt med at piske, til konsistensen er smørbar.

Overtræk kagerne med smørcremen, og pynt hver af dem med en spiral af lakridssnører, lakridsslik eller sort glasur.

 

Tips: Erstat pastis med anissirup eller lakridsessens, hvis du ønsker en kage uden spiritus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.630 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her