4 personer
500 g kogt hakket hvidkål
250 g ananas fra dåse
3 æg
2 tsk salt
100 g gratineringsost
Hvidkålen tøes op . Anvendes der mosede ananas fra dåse, trykkes lidt af væden fra. Anvendes der ananas i skiver fra dåse, blendes skiverne. Pisk æggene, tilsæt den optøede hvidkål, ananas og salt. Det hele blandes godt sammen. Kom massen i en tærteform (ca. 28 cm i diameter). Anvend intet fedtstof. Fordel gratineringsosten øverst. Bages i en forvarmet oven ved 200 c i ca. 25 min. Til osten er smeltet og lysebrun.
Serveringsforslag:
Hovedret: Eksotisk hvidkålsdrøm pyntet med tomater og evt. Blomkål med Stegt/kogt kylling drysset med paprika samt råstegte kartofler eller flûtes.
Wienerschnitzel pyntet med citron og ansjoser, stegte champignon samt små hvide kartofler.
Frokost/forret: Eksotisk hvidkålsdrøm pyntet med tomater og evt. Blomkål til røget laks med dilddressing, pasta og groft brød.
Vegetarret: Eksotisk hvidkålsdrøm pyntet med tomater og evt. Blomkål til grøn salat eller groft revne gulerødder, skiver af abrikos/fersken samt flûtes.