Logo

Kalvefilet med bladselleri og knust peber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

samt cremet tatar af Atlanterhavstun, ansjos og kapers
(4 personer)
 
Kalvefilet:
300 g kalve filet
½ bdt bladselleri
½ spsk kapers
2 ansjoser
Friskkværnet peber
½ fl. hvidvin
Olivenolie
 
Cremet tuntatar:
180 g frisk tun
Olivenoliemayonnaise (1 æggeblomme, 1 knsp. Dijonsennep, friskkværnet peber, citronsaft og olivenolie)
1 spsk kapers
3-4 ansjoser
Citronsaft
Peber
 
Pynt:
Sprøde salater, fx. rucola, radichio og vild brønd­karse
 
Kalvefilet:
Tilbered en tapenade af 2 små stængler bladselleri, der skæres i fine tern med halvt så meget ansjos og kapers.
Lav små lommer i kalvefileten og piquer med tapenade.
Brun kalvefileten i knust peber og olivenolie og rosa steg den i 2 x 3-5 minutter med trækketid imellem stegningen.
Blend hvidvin med resten af bladsellerien.
Lad kalvefileten trække i bladselleri pastaen i 10-12 timer og vend den af og til.
 
Cremet tuntatar:
Pisk en olivenoliemayonnaise.
Skær den friske tun i fine tern og bland med hakket ansjos, kapers, peber og citronsaft. Rør sam­men med lidt mayonnaise til en fast masse.
 
Servering:
Skær tynde skiver kalvefilet og spred dem tyndt ud på tallerkenerne.
Anret en ske­fuld tuntatar og sprøde salater på toppen.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 929 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her