Logo

Foie gras terrine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 gram gåselever
1 dl sauterne
½ dl armagnac
1 tsk salt
1 spsk grønne peberkorn
Garniture :
salater
Bønner
Valnød
Olie

Foie gras fra and eller gås plukkes i små stykker på ca. 2 – 3 cm, årer og galde fjernes.
Foie gras marineres i 2 timer ved stuetemperatur i sauterne, armagnac, salt og grønne peberkorn.
Foie gras presses ned i en porcelænsterrine og sættes på en rist i en 60ºC varm ovn, hvor den bager mellem 15 – 40 minutter.

Tiden afhænger af, hvor meget fedt, der lægger sig på toppen af terrinen.
Ved 2 millimeter fedt standses bagningen.
Køles af og hviler 24 timer før serveringen.
Serveres med salat eller grønne bønner med valnødder samt et stykke godt brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her