Dette
er en vinderopskrift fra Nordisk mesterskab i sild i 2014. Vinderen blev Gro W.
Moen fra Oslo, som her giver sin opskrift videre.
6-8
personer. Arbejdstid: 30 min. Marinering: 1 døgn.
#
4
spegesildsfileter eller gammeldags modnede sildefileter
Lage:
2
økologiske citroner
125
g sukker
1
laurbærblade
1 tsk
hel hvid peber
1 tsk
hel allehånde
4-5
kryddernelliker
Fyld:
1
mellemstort løg eller rødløg
1-2
porrer
1
lille bundt dild
Tilbehør:
hårdkogte
æg
groft
rugbrød eller hvedebrød
evt.
smør
*
Udvand
spegesildene i 1-2 timer.
Riv
det gule af citronskallen med et juliennejern, eller snit fine strimler.
Gem
citronskallen til drys - Pres saften.
Bland
citronsaft med sukker og krydderier i en gryde, og bring det i kog.
Afkøl
lagen.
Tør
sildefileterne med køkkenrulle, og skær dem i ca. 1 cm brede stykker på skrå.
Pil
løget, og rens porrerne.
Skær
løg og porrer i tynde skiver.
Læg
sild, løg, porrer og dildduske lagvist i en krukke eller skål.
Si
den kolde lage over sildene, og lad dem trække i mindst 1 døgn i køleskab.
Anret
sildene med citronskal og hårdkogte æg i både.
Server
med brød og evt. smør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin