Logo

Æble-rabarberkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æble-rabarberkage

 

En sandkage bliver frisk og svampet, når du tilsætter rabarber. Og sammen med æble bliver smagen bare endnu bedre.

1 kage til ca. 12 stykker Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 45 min.

#

4 æg

200 g sukker

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

200 g smør

200 g rabarber

50 g kartoffelmel

200 g rå marcipan

2 æbler

25 g smør til formen

Tilbehør: flødeskum

*

Pisk æg og sukker til tykt skum med en håndmikser.

 

Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen med en dejskraber.

Rør gradvist smeltet smør i dejen.

Bland små stykker rabarber med kartoffelmel, og vend dem i dejen sammen med groftrevet marcipan.

Smør en sandkageform på 1½ liter.

 

Skræl og udkern æblerne, skær ½ cm tykke skiver, og læg dem i bunden af formen.

Hæld dejen ovenpå.

 

Bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 1 time og 15 min., til der ikke er rå dej på, når du stikker i midten af kagen med et træspid.

 

Vend kagen ud på bagerist, og lad den køle af.

Skær den i skiver, og server med flødeskum.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her