En sandkage bliver frisk og svampet, når du tilsætter
rabarber. Og sammen med æble bliver smagen bare endnu bedre.
1 kage til ca. 12 stykker Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca.
45 min.
#
4 æg
200 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g smør
200 g rabarber
50 g kartoffelmel
200 g rå marcipan
2 æbler
25 g smør til formen
Tilbehør: flødeskum
*
Pisk æg og sukker til tykt skum med en håndmikser.
Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen med en
dejskraber.
Rør gradvist smeltet smør i dejen.
Bland små stykker rabarber med kartoffelmel, og vend dem i
dejen sammen med groftrevet marcipan.
Smør en sandkageform på 1½ liter.
Skræl og udkern æblerne, skær ½ cm tykke skiver, og læg dem
i bunden af formen.
Hæld dejen ovenpå.
Bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 1 time og 15 min., til
der ikke er rå dej på, når du stikker i midten af kagen med et træspid.
Vend kagen ud på bagerist, og lad den køle af.
Skær den i skiver, og server med flødeskum.