En nybagt sandkage bagt med smør er skøn i al sin enkelhed.
Smør kun kanelcreme på den del af kagen, der skal nydes samme dag.
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 1 time og 15 min.
Fryseegnet. 1 formkage/12-15 skiver
#
250 g smør
250 g sukker
1 økologisk citron
50 g tørrede æbler
5 æg
250 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
1 tsk bagepulver
1 dl æblemost
Kanelcreme:
200 g flødeost naturel
1 tsk stødt kanel
1-2 spsk citronsaft
3 spsk cremefraiche
100 g flormelis
*
RØR smør med sukker, til det er hvidt og skummende.
Tilsæt fintrevet citronskal og små stykker tørret æble.
TILSÆT et æg ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.
SIGT mel sammen med bagepulver, og rør det i dejen sammen
med æblemosten.
HÆLD dejen i en smurt sandkageform på 1,5 liter.
Bag kagen i ca. 1 time og 15 min. ved 175 °C.
Stik i midten af kagen med et træspid.
Den skal bage videre, hvis der hænger dej på.
Afkøl kagen på en bagerist.
KANELCREME: Rør flødeost med kanel, 1-2 spsk citronsaft,
cremefraiche og sigtet flormelis.
Smør cremen på kagen i et jævnt lag, og drys med revet eller
strimlet citronskal.
TIPS: Kagen er let at transportere, og daggammel kan den
ristes på brødristeren.