Logo

Sprøde klejner - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nogle kan lide tykke, bløde klejner, mens andre foretrækker de små, sprøde. Her er opskriften på de sidste - som dog også kan blive bløde, hvis de ikke opbevares på dåse.

Ca. 80 stk

 

175 g smør/margarine

½ kg hvedemel (ca. 8 dl)

150 g sukker (knap 2 dl)

reven skal af 1 citron

1 tsk kardemomme

2 æg

3 spsk fløde (gerne 13%)

Til kogning: Ukrydret svinefedt (Raffinol)

 

Findel fedtstoffet i melet og bland sukker, reven citronskal og kardemomme i.

Pisk æg og fløde sammen og rør det i.

Ælt dejen sammen og læg den koldt et par timer, så er den nemmere at udrulle.

Rul dejen ud til en tynd plade og skær den i 2-3 cm brede strimler.

Skær hver strimmel i 6-8 cm lange stykker.

Skær en ridse i midten af hver og vrid klejnerne (den ene ende af klejnen trækkes igennem dejridsen).

Kog klejnerne gyldne få minutter i ukrydret svinefedt.

Lad dem dryppe af på fedtsugende papir og blive helt kolde, inden de kommes på dåse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her