Den kinesiske 5-spice
krydderiblanding er en klassiker i det asiatiske køkken. Sammen med honning og
sojasauce giver den kyllingen en eksotisk smag.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stegetid: 35-40 min.
#
1 kylling
2 spsk honning
1 spsk 5-spice
krydderi
1 spsk sojasauce
Kålsalat:
1 spidskål eller ½
hvidkål
2 appelsiner (øko)
3 spsk olie
salt og peber
Lynstegte porrer:
3 porrer
2 spsk olie
Sauce:
1 dl Hoisin sauce (se TIPS)
1½ dl vand
Tilbehør:
kogte jasminris
(beregn 1 dl rå ris pr. person)
*
Skær eller klip
kyllingen i 8 stykker: lårene delt i over- og underlår og bryststykkerne delt
på midten.
Læg
kyllingestykkerne med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir i bunden.
Rør honning, 5-spice
og sojasauce sammen i en skål.
Pensl et tykt lag
marinade på kyllingeskindet, og sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 35-40 min.
Dryp kødet med
marinaden som løber fra nogle gange under stegningen.
Snit kålen fint.
Riv appelsinskallen
fint, og rør appelsinskal og -saft med olie, salt og peber.
Vend kålen grundigt
med dressingen.
Rens porrerne, og
skær dem i tykke strimler.
Steg dem hurtigt i
en varm wok eller stor pande med olie.
De må gerne blive
lidt brune.
Krydr med salt.
Pisk Hoisin sauce og
vand sammen i en kasserolle, og varm saucen op.
Server den stegte
kylling med kålsalat, porrer, kogte ris og sauce.
TIPS: Hoisin sauce
kan købes i velassorterede supermarkeder og hos asiatiske købmænd.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin