Om det er oldemors klassiske citronfromage, eller en af de
nyere varianter med Baileys, kaffe eller passionsfrugter, så er fromage altid
en sikker vinder på dessertbordet.
Til 4-6 personer Tilberedningstid: ca. 15 min. Køletid: ca.
2 timer
Citronfromage
#
3 æg
85 g (1 dl) melis
4 blade husblas
2 citroner
2½ dl piskefløde
*
1. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
2. Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min.
3. Riv skallen af den ene citron, pres saften af begge to,
og rør begge dele i æggesnapsen.
4. Knug vandet af husblasen og smelt den i en skål over
vandbad i det vand, der hænger ved.
Lad det køle lidt og rør derefter husblasen i æggesnapsen.
5. Pisk æggehviderne stive.
Pisk fløden stiv.
Vend først æggehviderne i æggesnapsen, derefter halvdelen af
fløden.
Stil resten tildækket i køleskabet.
6. Hæld fromagen op i en glasskål og lad den stivne i
køleskabet. (se Tips)
7. Serveres med flødeskummet i en skål for sig.
Tips: Fromager kan også laves i portionsglas.
Variationer:
Appelsinfromage
laves som citronfromage, blot erstattes citronsaften af 1½ dl
friskpresset appelsinsaft.
Ananasfromage
Brug lagen fra 1 lille ds ananas.
Æggeblommerne skal kun røres med ½ dl melis.
Kom små stykker ananas i fromagen, når den er halvstiv.
Pynt med flødeskum og ananasstykker.
Se flere skønne Fromager