En lille, delikat lækkerbisken bestående af sprød
makronbund, luftig chokoladecreme som her er piftet op med en lille, frisk
overraskelse i midten, og en sprød skal af mørk chokolade.
Opskriften giver 15-20 stk.
#
Rabarber:
3 stilke modne rabarber, skåret i 2
cm stykker
50 g sukker
Creme:
3 dl piskefløde
1 tsk rålakrids eller 1½ spsk rom
225 g mørk chokolade, finthakket
Kagerne:
15 makroner, afhængig af størrelsen
250 g mørk chokolade, finthakket
(til overtræk)
*
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 175/160 °C varmluft.
2. Vend rabarber og sukker sammen og kom det i et ovnfast
fad.
3. Bag rabarberne i ca. 20 min til de er møre og men ikke
helt smattede.
4. Bring fløde og rålakrids til kogepunktet i en kasserolle.
Tag fløden af varmen og smelt chokoladen heri, under
omrøring.
Sæt chokoladecremen på køl i ca.2 timer til den er helt
kold.
5. Tag chokoladecremen ud og pisk den til et luftigt, men
fast skum (pas på den ikke bliver overpisket og grynet! Rør i så fald 3 spsk
piskefløde forsigtigt i).
6. Smør et tyndt lad chokoladecreme på hver makron, læg et
stykke rabarber på midten og smør chokoladecreme på, så det danner en kegleform
og dækker rabarbaren helt.
7. Sæt de toppede makroner i fryseren i ca.20 min til de er
frosne på overfladen.
Smelt imens chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen
(vær forsigtig, det brænder hurtigt på!)
8. Dyp toppen af kagerne i den smeltede chokolade, så cremen
er helt dækket, men makronen stadig synlig (det kan også være nemmere at holde
kagerne vandret en og en og hælde chokolade udover toppen og dreje kagen rundt
imens).
9. Sæt kagerne på køl i minimum 20 min til chokolade er
størknet, inden servering.
10. Tag evt. kagerne ud af køleskabet ca.25 min inden
servering, så de ikke er iskolde og cremen indeni er blød og lækker.
Tips: Kagerne skal opbevares på køl og spises indenfor 3-4
dage.