8 æggehvider
1 knsp.salt
5 spsk flormelis
4 æggeblommer
3 spsk hvedemel
1 spsk smeltet smør
1 spsk sukker
flormelis
Del æggene forsigtigt og gem de 4 æggeblommer. Pas på der ikke kommer æggeblomme i æggehviderne, så kan de ikke piskes stive. Selv den mindste smule kan ødelægge det hele.
Pisk æggehviderne meget stive med en el-pisker, ca 5 min. Når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at hviderne løber ud, er de færdige.
Tilsæt flormelis, lidt af gangen, under fortsat piskning.
Vend med en dejskraber én æggeblomme i af gangen og vend derefter melet i med stor e tag.
Hæld smeltet smør i en aflang form, ca 30x20 cm og med ca 5 cm høje kanter. Strø sukker på.
Kom dejen i og lav fire toppe på den.
Bag ved 225º i 8-10 min.
Sigt flormelis over. Servér souffléen med det samme.