Salvie-ymer is, kold suppe af vilde rosenblade og varme æbleskiver med salvie-æblekompot
4 personer
# Ingredienser
Salvie-ymer is:
½ l mælk
12 æggeblommer
250 g sukker
1 l ymer (drænet i 2 døgn)
20 finthakkede blade salvie
Rosensuppe:
2 dl vand
150 g sukker
Saft af 1 citron
50-75 g vilde rosenblade
1 flaske Riesling
Salvie-æblekompot:
½ kg skrællede og snittede Fillipa æbler
6 spsk sukker
¼ stang vanilje
Saft af ½ citron
10 blade finthakket salvie
* Tilberedning
Salvie-ymer is:
Kog 125 g sukker op med mælken.
Leger med det resterende sukker pisket sammen med æggeblommerne.
Køl cremen af og vend den drænede ymer og de finthakkede salvieblade i.
Kør på ismaskine.
Rosensuppe:
Kog vand, sukker og citronsaft op.
Tilsæt rosen bladene og givet nyt opkog og hæld vinen i.
Hæld rosensuppen på sylteglas og stil dem på køl i 14 dage for at trække.
Salvie-æblekompot:
Kog æbler møre med sukker, vanilje og citronsaft under låg.
Tilsæt salvien og lad simre yderligere 2 minutter.
Æbleskiver:
Pisk hvedemel, æggeblommer, fløde, vanilje, sukker, salt og kardemomme sammen.
Pisk det smeltede smør i og pisk dejen glat.
Vend de stiftpiskede æggehvider i umiddelbart før bagningen.
Bag dejen i en æbleskivepande med klaret smør og server de varme æbleskiver med salvie-æblekompotten i centrum, som det sig bør.
Tips; Tiloversblevne æbleskiver kan evt. fryses.