Logo

Gratinerede bagte kartofler - 21 fedt %

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagte kartofler har alle dage været et hit. Mange tænker typisk på dem som tilbehør. Men prioriterer man kartoflen, fraviger det traditionelle kryddersmør og giver fyldet et ekstra pift eller gratinerer hele herligheden, så får man en lækker ret, der kan værdsættes som afslappet hverdagsmad. 2 personer.
 
2 tyndskrællede bagekartofler
Fyld:
4 skiver skinke a la parma
2 tomater
½ bundt rucola
4 spsk revet ost (maks. 20+/10%)
salt, peber og citronsaft
 
Bagekartofler skylles eller skrubbes efter behov, krydres med salt, pakkes ind i alufolie og bager 1 ½ time ved 200°C.
Imens tilberedes fyldet:
Skinke (uden fedtkant) og tomater skæres i tern.
Rucolaen hakkes groft.
Fyldet blandes med ost og smages til med salt, peber og citronsaft.
Når kartoflerne er færdigbagte, tages de ud af alufolien og halveres. Fyldet kommes over, og kartoflerne gratineres i yderligere 10 min., til osten smelter.
Server evt. lidt salat som tilbehør.
 
Tips: Som gratineringsfyld kan man bruge næsten hvad som helst med en god og kraf­tig smag og blande det med en mager revet ost.
 
Næringsberegning pr. person.
Fedt:            6,9 g  21e%
Protein:        19,6 g 27e%
Kulhydrat:    37,4 g 52e%
Kostfiber:    4,6 g
Energiindho/d: 1230 kJ

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her