Logo

Gratin Gortschakoff

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En portion melede, kogte kartofler
smør
2 æg
sennep (ikke for stærk)
rasp
Kogt oksebryst

Kartofler skrælles, koges og passeres igennem purésigten (i dag ville vi bruge el-håndpiskeren).
Kartoffelmosen røres med smør, æg og sennep.
"Man må tage sig i agt for at den ikke bliver for lind".
Smør et ovnfast fad, drys med fintrevet rasp, læg et lag af den kogte kartoffelmos,
"herpå lægges ligesom en stjerne skiver af kogt, sprængt oksebryst".
Når fadet således er fyldt lagvis, bestrøs den med rasp, drysses med smeltet smør, og gratinen bages ca. ½ time ved 200ºC .

Tips: Man kan erstatte den kogte oksebryst med skinke.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.671 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her