4 kopper friske kumquats (ca. 500 g )
2 ½ dl vand
400 g sukker plus 2 spsk
1 tsk fennikelfrø (ristes let på en tør pande så bliver smagen mere ren)
250 g ricotta
salt
1 dl cremefraiche 18%
1 forbagt tærtebund (mørdej, hjemmelavet eller frossen/færdig)
Vask kumquats, skær dem ½ igennem på langs og fjern kerner.
Skær dem i tynde skiver på den korte led.
Så det bliver runde skiver.
Imens opvames vand og sukker til en sirupsagtig konsistens.
Lad frugtskiverne simre i ca. 5 min. hæld dem fra i en sigte og hæld
sirup tilbage og lad den koge ind 3-5 min.
Brug en morter til at kvase fennikelfrø (eller en kaffekværn) og bland
dem sammen med ricotta, 2 spsk sukker og et drys salt.
Pisk cremefraiche i og dæk bunden med cremen.
Læg kumquatskiverne på, og dét kræver tålmodighed.
Pensl afslutningsvis med den indkogte sirup.
Tips: Du kan gøre kumquats klar dagen før, sirup'en skal så blot lige
lunes før brug
Cremefyldet kan ligeledes laves dagen før og opbevares i køleskabet.
Du kan "samle" kagen op til 2 timer før den serveres.